مقاله

آشنایی با شیشه آلات آزمایشگاهی

آشنایی با شیشه آلات آزمایشگاهی

کاربرد شیشه آلات آزمایشگاهی در آزمایشگاه ها برای اندازه گیری، حمل و نقل مواد و اشیاء، تغییر شکل دادن به مواد، حفظ ایمنی و مقاصد مختلف دیگر استفاده می شود.

ارلن مایر

ارلن مایر:

ظرفی مخروطی شکل است که برای گرم کردن محلول ها و مایعات و یا نگهداری آنها و همچنین در سنجش های حجمی به کار می رود (حجم معینی از محلول مورد سنجش را در آن قرار می دهند).

ارلن خلاء

ارلن خلاء:

برای ایجاد خلاء (به کمک خرطوم آبی) در آزمایشگاه به منظور سرعت بخشیدن به عمل صاف کردن و نیز برای تهیه مواد گازی شکل کاربرد دارد.

استوانه مدرج (مزور):

برای برداشتن حجم معینی و یا تعیین حجم مایع ها و محلول ها و نیز در تعیین حجم مواد جامد و یا جرم حجمی آنها (به کمک ترازو آزمایشگاهی) به کار می رود. میزان دقت آن از ارلن و بشر مدرج بیشتر است اما از بورت و پیپت مدرج کمتر است.

بالن ژوژه (بالن حجمی):

کاربرد ویژه آن در تهیه حجم مشخصی از محلولهای استاندارد (با غلظت مشخص) است (حجم مورد نظر با خط نشان، شخص می شود).

بالن ته صاف:

برای نگه داشتن محلول ها و نیز برای درست کردن آب فشان از آن استفاده می شود و نباید از آن برای گرم کردن استفاده کرد، زیرا جنس آن از شیشه پیرکس (شیشه های مقاوم به درجه حرارت) نیست.

بالن ته گرد:

برای گرم کردن محلول ها و یا مایعات به ویژه در عمل تقطیر از آن استفاده می شود.

بشر آزمایشگاهی:

بشر آزمایشگاهی برای گرم کردن محلول ها و مایعات و نیز در سنجش های حجمی (مثلاً سنجش اسید و باز) به کار می رود از نوع مدرج آن می توان برای برداشتن حجم معین و یا تعیین حجم محلول ها و مایعات (البته به طور تقریبی) استفاده کرد.

پیپت ژوژه (پیپت حبابدار):

برای برداشتن یا ریختن مقدار مشخصی از مایعات و یا محول ها، به ویژه در سنجش های حجمی به کار می رود.

پیپت ساده (پیپت مدرج):

برای برداشتن و یا ریختن مقدار های معین دلخواه از مایعات یا محلول ها (در مقیاس نسبتاً کم) به ویژه در سنجش حجمی کاربرد دارد.

پیپت سرنگی (پیپت پیستونی):

برای برداشتن محلول ها و مایعات سمی به جای استفاده از پوار همراه پیپت، می توان از پیپت سرنگی (پیپت پیستونی) استفاده کرد.

بورت مدرج

بورت مدرج:

کاربرد ویژه آن در سنجش های حجمی است. معمولاً محلولی را که غلظت آن مشخص است در آن می ریزند. صفر درجه بندی آن در بالا قرار دارد.

لوله آزمایش:

لوله ای است برای نگه داری و گرم کردن محلول ها و مایعات و اینکه لوله آزمایش را نباید در هنگام گرم کردن آن بیش از ۱/۳ ظرفیت آن را پر کرد. و اینکه ته گرد بودن لوله آزمایش در برابر گرمای مستقیم آتش، لوله نشکند.

قیف شیشه ای آزمایشگاهی

قیف ساده آزمایشگاهی:

برای صاف کردن مایعات و جامدهای معلق یا رسوب ها از یکدیگر و نیز در انتقال مایعات از ظرفی به ظرف دیگر کاربرد دارد.

قیف دکانتور (قیف جداکننده):

برای جدا کردن دو مایع که با یکدیگر آمیخته نشده باشند به کار می رود.

شیشه ساعت:

وسیله ایست که معمولاً برای تبخیر محلول ها به منظور ایجاد بلور در گرمای ملایم (مثلا بالای بخار جوش) و همچنین برای وزن کردن مقدار مشخصی از جامدات بر روی ترازو آزمایشگاهی به کار می رود.

همزن شیشه ای:

میله ی شیشه ای تو پر که برای مخلوط کردن محلول ها و یکنواخت کردن گرمای یک محل به کار می رود.

دسیکاتور (خشک کن آزمایشگاهی):

وسیله شیشه ای برای خشک کردن مواد و یا محفوظ ماندن از خطر جذب گاز ها می باشد که در قسمت پایین آن ماده نم گیری مانند سیلیکاژل می ریزند و در بالای آن روی یک صفحه سرامیک چینی، ماده خشک شدنی مایع یا جامد را قرار می دهند.

مبرد:

برای سرد کردن بخار حاصل از تبخیر مایعات به کار می رود که برروی دستگاه تقطیر بسته می شود.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *